Mitä kuuluu YhES-järjestöneuvottelukunnalle?
14.02.2025
YhES-neuvottelukunnan vuoteen 2024 mahtui itäsuomalaista yhteistyötä, kulttuuriteemaa, kiertäviä kokouksia, YhES-alustalle hyvästien sanomista, sosiaalineuvos-onnitteluja.
14.02.2025
YhES-neuvottelukunnan vuoteen 2024 mahtui itäsuomalaista yhteistyötä, kulttuuriteemaa, kiertäviä kokouksia, YhES-alustalle hyvästien sanomista, sosiaalineuvos-onnitteluja.
13.02.2025
Nykyinen taloudellinen ja yhteiskunnallinen tilanne tuo haasteita monille kunnille ja niiden asukkaille. Positiiviset ja yhteishenkeä vahvistavat projektit tarjoavat keinon lujittaa yhteisön resilienssiä ja hyvinvointia.
17.12.2024
Etelä-Savon maakuntavaltuusto valitsi maakuntajohtajan tehtävään 4.12.2024 Heini Utusen, joka siirtyy Vietnamin, Ranskan, Sveitsin ja Italian vuosien jälkeen johtamaan Saimaan maakuntaa.
26.11.2024
Tilastokeskuksen väestöennuste on trendilaskelma, joka ilmaisee lähinnä sen, mihin kehitys johtaa, mikäli se jatkuu viime vuosien kaltaisena.
07.10.2024
Mieli Etelä-Savon mielenterveys ylläpitää Mikkelin kriisikeskusta, joka on osa valtakunnallista kriisikeskusverkostoa. Kriisikeskus tarjoaa keskusteluapua ja tukea ihmisiä kohdanneissa elämän kriiseissä ja traumaattisissa kriiseissä. Helena Pohjanvirta edustaa YhES järjestöneuvottelukunnassa mielenterveys- ja päihdejärjestöjä.
04.10.2024
Etelä-Savon hyvinvointi järjestöjen tuki ry:n (Estery ry) tehtävänä on tukea jäsenyhdistysten toimintaa, yhteistyötä ja vaikutusmahdollisuuksia. Yhdistyksen puheenjohtaja Kauko Väisänen edustaa YhES järjestöneuvottelukunnassa Mikkelin SOTE ja yhteistyö alaa.
02.10.2024
Pieksämäen alueen SOTE yhdistyksiä YhES järjestöneuvottelukunnassa edustaa Pieksämäen alueen sosiaali ja terveysalan järjestöjen tuki ry:n (Paiste ry) Juhani Jäppinen.
20.09.2024
YhES-järjestöneuvottelukunnan syksy on lähtenyt vauhdikkaasti käyntiin. Kolmen itäsuomalaisen maakunnan järjestöneuvottelukunnat/neuvostot kohtasivat Varkaudessa elokuun lopulla tavoitteenaan verkostoyhteistyön vahvistaminen ja yhdessä oppiminen.
09.09.2024
Järvi-Suomen kylät ry (Jäsky) toimii Etelä-Savon paikalliskehittäjien, erityisesti kylä-, asukas- ja kaupunginosayhdistysten yhteistyöfoorumina sekä toiminnan kehittäjänä ja edunvalvojana. Kyläasiamies Mervi Lintunen Pieksämäeltä edustaa YhES järjestöneuvottelukunnassa Järvi-Suomen kylät ry:tä ja harrastejärjestöjä.
19.08.2024
Martat on kotitalousneuvontaa antava kansalaisjärjestö, joka edistää kotien ja perheiden hyvinvointia ja kotitalouden arvostusta. Savon Marttojen toiminnanjohtaja Sonja Miettinen edustaa Luonto- ja ympäristöaloja YhES-järjestöneuvottelukunnassa.
12.08.2024
Mikkelin Setlementti ry on uskonnollisesti ja poliittisesti sitoutumaton kansalaisjärjestö, jolla on neljä ikäihmisten kohtaamispaikkaa Etelä-Savossa. Yhdistyksen toiminnanjohtaja Marju Kiiski edustaa järjestöneuvottelukunnassa eläkeläisjärjestöjä.
05.08.2024
Joel Lehtosen seuran tarkoituksena on ylläpitää, tukea ja kehittää kirjailija Joel Lehtosen luomaa kulttuuriperintöä, edistää tietoa kirjailijan persoonasta ja tuotannosta sekä elvyttää Putkinotkon miljöö kansalliskirjailijan ansaitsemaan arvoon. Luovia aloja ja Joel Lehtosen seuraa YhES järjestöneuvottelukunnassa edustaa Jari Rusanen.
15.07.2024
4H-järjestö on lasten ja nuorten työ- ja yrittäjyyskasvatusjärjestö, mikä tuottaa ryhmätoimintaa kerhoissa, leireillä, kursseilla ja retkillä. Varttuneemmille nuorille toteutetaan lisäksi nuorten työ- ja yrittäjyyskasvatustoimintaa. Mäntyharjun 4H-yhdistyksen toiminnanjohtaja Virve Väisänen edustaa YhES järjestöneuvottelukunnassa nuorisojärjestöjä.
08.07.2024
Mikkelin Kuurojen Yhdistyksen toiminnan keskiössä ovat viittomakielisten ja kuurojen oikeuksienvalvonta, vaikuttamistyö ja vertaistukitoiminta. Yhdistyksen puheenjohtaja Sanna Paasonen edustaa YhES järjestöneuvottelukunnassa vammaisjärjestöjä.
01.07.2024
Sopimuspalokunnat ovat osa Etelä-Savon hyvinvointialueen pelastustoimea. Kari Jääskeläinen Savonrannalta edustaa YhES järjestöneuvottelukunnassa valmius- ja varautuminen osioissa Etelä-Savon sopimuspalokuntia ja Suomen Sopimuspalokuntien Liitto ry:tä.
24.06.2024
Savonlinnan Toimintakeskus ry:n ydintehtävänä on toimia yhteiskuntavastuullisesti Savonlinnan ja lähikuntien alueella edistämällä osallisuutta ja kehittämällä työllistymisen, kierrättämisen ja tuetun asumisen toimintojen mahdollisuutta. Työllistäviä yhdistyksiä YhES järjestöneuvottelukunnassa edustaa hanke- ja kehittämisvastaava Outi Rahikainen.
19.06.2024
Kuinka vahvistetaan Etelä-Savon osaamispääomaa ja houkutellaan osaavia työntekijöitä yrityksiin? Miten Etelä-Savoon saadaan korkean osaamisen työpaikkoja? Miten uusiin tehtäviin saadaan tekijöitä, ja mistä?
17.06.2024
Etelä-Savon kuntia YhES järjestöneuvottelukunnassa edustaa Hirvensalmen kunnan vapaa-aika- ja hyvinvointikoordinaattori Mikko Haverinen, jonka mielestä parasta on yhteisöllisyys ja yhteisten tavoitteiden eteen toimiminen.
11.06.2024
Kesäkuun YhES esittelyt aloittaa yhteisötoiminnanjohtaja Tuisku Jähi Monikulttuurikeskus Mimosasta, mikä tarjoaa Mikkelissä aitoja kohtaamisia ja palveluita maahanmuuttajille.
29.05.2024
Huhtikuussa CASPER-projektin kumppanit ja sidosryhmät eri maista tapasivat Ranskassa, Uusi-Akvitanian maakunnassa. Erityisenä kiinnostuksen kohteena tällä vierailuilla olivat kansalaisyhteiskunnan innovaatiot, asukkaiden osallistumisen ja vaikuttamisen vahvistaminen.
26.05.2024
Hallituksen säästösuunnitelmat koskevat myös kulttuuria. Samaan aikaan hallitus valmistelee kulttuuripoliittista selontekoa, joka on samalla kulttuurin tiekartta vuosiksi eteenpäin.
14.05.2024
Pitkän linjan urheilumies Kalle Husso toimii tällä hetkellä savonlinnalaisen Juniori-STPS ry:n toiminnanjohtajana ja YhES järjestöneuvottelukunnassa varapuheenjohtajana.
08.05.2024
Etelä-Savon maakunnallinen järjestöneuvottelukunta (YhES) toimii maakunnan alueella toimivien yhdistysten ja järjestöjen monialaisena yhteistyöelimenä. Mukana järjestöneuvottelukunnassa on 18 jäsentä, jotka esittelemme vuoden 2024 varrella. Ensimmäisinä esittelyvuorossa on puheenjohtaja Mali Soininen, Etelä-Savon sosiaali-ja terveysturva ry:stä.
23.04.2024
Opetus- ja kulttuuriministeriö valmistelee tällä hetkellä kulttuuripoliittista selontekoa, jonka tarkoituksena on tuottaa kunnianhimoinen tulevaisuuskuva Suomen taide- ja kulttuuripolitiikan pitkäjänteistä kehittämistä varten.
22.04.2024
Etelä-Savon maakuntahallituksen blogikirjoitusten sarjassa hallituksen jäsenet esittäytyvät. Eteläsavolaisuudestaan ja ajatuksistaan maakunnan kehittämiseksi kertoo maakuntahallituksen varapuheenjohtaja Nina Rasola (kok.).
26.03.2024
Helmikuun lopulla Sulkavalla ja Mäntyharjulla toteutetuissa työpajoissa kartoitettiin, miten asukkaiden suoraa osallistumista kuntien kehittämiseen ja päätöksentekoon voidaan vahvistaa.
26.03.2024
”Todella tarpeellinen tapaaminen” luonnehti moni osallistuja Etelä-Savon ensimmäistä TKI-Pyöreän pöydän kokoontumista. Keskustelufoorumin starttitilaisuus kokosi yhteen yli 30 TKI-kentän toimijaa.
26.03.2024
Päämajasymposium järjestetään 15. kerran Mikkelissä 9.8.2024.
25.03.2024
Kansallista tulevaisuuspäivää vietettiin 15.3. Se ei kuitenkaan tarkoita sitä, että tulevaisuus olisi jo mennyttä. Tarkemmin ajateltuna jokainen päivä on tulevaisuuspäivä.
25.03.2024
Building Europe with Local Councillors eli BELC-verkosto tarjoaa paikallispoliitikoille mahdollisuuden tehdä yhteistyötä ja jakaa tietoa erilaisista EU:hun liittyvistä asioista, jotka kiinnostavat ihmisiä paikallisella tasolla.
21.02.2024
Etelä-Savon maakuntahallituksen blogikirjoitusten sarjassa hallituksen jäsenet esittäytyvät. Eteläsavolaisuudestaan ja ajatuksistaan maakunnan kehittämiseksi kertoo Raimo Heinänen (ps.).
19.02.2024
Keskustelut aluekehittämisestä käydään vuosittain maakuntien ja valtioneuvoston välillä. Keskustelujen pohjaksi on ministeriöille esitetty Etelä-Savon tilanne- ja kehityskuva.
26.01.2024
Euroopan unionin jäsenvaltioiden kansalaiset ovat myös EU:n kansalaisia. Käytännössä se tarkoittaa sitä, että kuka tahansa voi opiskella, kouluttautua ja työskennellä kaikkialla EU:n alueella.
24.01.2024
Maakunnan yhteisten etujen edistäminen on Etelä-Savon maakuntaliiton keskeinen tehtävä. Haluamme vaikuttaa siihen, miten valtiovalta huolehtii maakuntamme elinvoimasta. Omilla toimillamme maakunnan sisällä edistämme samoja tavoitteita.
12.01.2024
Hankehakijat ja -toteuttajat saivat tietoa EU-ohjelmakaudesta ja rahoituksesta, maakuntaliitto puolestaan kuuli terveisiä ja toiveita toteuttajilta.
18.12.2023
”Kulttuuri on investointi, ei menoerä” toteaa Kulta ry. (Kulttuuri- ja taidealan keskusjärjestö) nettisivustonsa aloituslehdellä. Näinhän se on ja kulttuurin merkityksen mantraa voi bongata myös meidän eteläsavolaisten ja itäsuomalaisten strategioista, ohjelmista ja vahvuuksista.
11.12.2023
Etelä-Savon maakuntahallituksen blogikirjoitusten sarjassa hallituksen jäsenet esittäytyvät. Eteläsavolaisuudestaan ja ajatuksistaan maakunnan kehittämiseksi kertoo Pekka Turunen (kok.).
28.11.2023
Joukkuepelillä tehdään mestariteoksia -tilaisuudessa keskusteltiin yhteistyön tärkeydestä klusterityössä ja elokuvan tekemisessä. Yhteistyö on kantava voima, jolla voidaan päästä parhaaseen lopputulokseen.
27.11.2023
Etelä-Savon maakuntahallituksen blogikirjoitusten sarjassa hallituksen jäsenet esittäytyvät. Eteläsavolaisuudestaan ja ajatuksistaan maakunnan kehittämiseksi kertoo Tuukka Suomalainen (kesk.).
23.11.2023
Kansainvälinen CASPER-hanketiimi kokoontui lokakuussa kumppanimaahan Unkariin tutustumaan paikallisiin ratkaisuihin erityisesti nuorten osallisuuden vahvistamiseksi.
22.11.2023
Ensi kesän alussa 9.6.2024 käydään tärkeät Euroopan unionin parlamenttivaalit. EU:n tiedotuspisteet eri puolilla Suomea, myös Etelä-Savossa, ovat keskeisessä roolissa EU-tietouden jakamisessa.
19.10.2023
Etelä-Savon maakuntahallituksen blogikirjoitusten sarjassa hallituksen jäsenet esittäytyvät. Eteläsavolaisuudestaan ja ajatuksistaan maakunnan kehittämiseksi kertoo Kirsi Olkkonen (kesk.).
17.10.2023
Sirpa Lavikaisen tehtäväkenttä maakuntaliitossa on monipuolinen ja laaja-alainen.
17.10.2023
Työllistymistä edistävää monialaista yhteispalvelua (TYP) ja uusia yhteistyön muotoja kehitettiin saman pöydän ääressä.
27.09.2023
Kuluva vuosi on vaalivuosi ja sen vuoksi maakuntaliiton edunvalvonta alkuvuonna painottui hallitusohjelmaan vaikuttamiseen.
27.09.2023
Vuosittain Euroopan komission puheenjohtaja summaa siihenastista kauttaan pitämässään puheessa Euroopan tilasta. Ursula von der Leyen piti puheensa parlamentissa 13.9.
25.09.2023
Etelä-Savon maakuntaliiton hallinnoima Building Clusters, Ecosystem Collaboration and RIS3 Communication in South Savo -hanke edistää älykkään erikoistumisen strategian (ÄES) tunnettuutta sekä klustereiden tunnistamista ja edistämistä Etelä-Savossa vuoden 2023 loppuun asti.
29.08.2023
Nina Rasola (kok.), Sami Järvinen (ps.) ja Jenni Tissari (sd.) aloittivat kesällä Etelä-Savon maakuntahallituksen uusina jäseninä.
22.08.2023
Maakuntaliiton rahoitustehtäviin saatiin uutta vahvistusta kesän jälkeen.
29.05.2023
Kolme Itä-Suomen maakuntaa on käynnistänyt yhteishankkeen Saimaan ruokamatkailun nostamiseksi kansainväliselle tasolle. Verkostot ja kumppanuudet ovat elintärkeitä matkallamme maailmalla tunnetuksi matkailualueeksi.
26.05.2023
Etelä-Savon maakuntahallituksen blogikirjoitusten sarjassa hallituksen jäsenet esittäytyvät. Eteläsavolaisuudestaan ja ajatuksistaan maakunnan kehittämiseksi kertoo Anna-Maria Kovanen (kok.).
26.05.2023
Clusters meet Regions -konferenssi kokosi Kittilän Leville Itä- ja Pohjois-Suomen klustereiden lisäksi laajan joukon eurooppalaisia klustereita, Euroopan komission edustajia sekä virkamiehiä ja aluekehittäjiä.
16.05.2023
Julkiset työvoimapalvelut siirtyvät kuntien vastuulle 1.1.2025 alkaen. Suomen kunnissa on käynnissä tulevien työllisyysalueiden valmistelu tiukalla aikataululla, sillä kuntien valtuustojen tekemät päätökset on toimitettava valtioneuvostolle lokakuun loppuun mennessä.
16.05.2023
Jo sata vuotta sitten 1930- ja 1940-luvuilla pohdittiin, miten innovaatiopolitiikka saataisiin valjastettua paremmin sosiaalisten ja hyvinvointiongelmien ratkaisuun. 2020-luvun koronapandemia, Ukrainan sota ja monet muut kriisit ovat nostaneet asian aivan uudelle tasolle. On alettu nähdä, että innovaatiotoiminnalla tulee olla yhteiskunnallisia päämääriä ja yhteiskuntapoliittinen agenda.
12.05.2023
Seuraavan hallituksen työlistalla on Suomen aluepolitiikan suunnan valmistelu. Aluepolitiikan sisällöstä on käytävä perusteellinen keskustelu. Aluepolitiikka herättää vahvoja tunteita mutta keskustelua siitä ei voi välttää.
03.05.2023
Suomi on asettanut itselleen kunnianhimoisen tavoitteen saavuttaa hiilineutraalius vuoteen 2035 mennessä. Onnistuessaan vihreä siirtymä tuottaa talouteen kasvua ja uusia työpaikkoja.
26.04.2023
Ympäristön kehittämisen perustana on aina oltava alueen erityispiirteiden tunnistaminen.
17.04.2023
Etelä-Savon maakuntahallituksen blogikirjoitusten sarjassa hallituksen jäsenet esittäytyvät. Eteläsavolaisuudestaan ja ajatuksistaan maakunnan kehittämiseksi kertoo Elisa Hänninen (kesk.).
05.04.2023
Etelä-Savoon tarvitaan uusia yrittäjiä, innovatiivisia ideoita ja tekemisen meininkiä – korkeakouluopiskelijoiden yritysideoiden sekä yrittäjämäisen asenteen tukeminen on tässä avainasemassa.
27.03.2023
Etelä-Savon maakuntahallituksen blogikirjoitusten sarjassa hallituksen jäsenet esittäytyvät. Eteläsavolaisuudestaan ja ajatuksistaan maakunnan kehittämiseksi kertoo Jatta Juhola (sd.).
22.03.2023
Kuluvan vuoden aikana Etelä-Savossa rakennetaan vuodelle 2040 sijoittuvia osaamisen tulevaisuuskuvia.
22.03.2023
Suomi elää todellista tuulivoiman nousukautta. Vuonna 2022 Suomen tuulivoimakapasiteetti kasvoi 75 prosenttia. Uusia tuulivoimaloita otettiin käyttöön 437 kappaletta.
21.03.2023
Niinhän siinä kävi, että jälleen suunnitelmat viivästyvät. JTF-haun tavoiteaikataulu siirtyi muutamalla viikolla eteenpäin ja näillä näkymin haku saataisiin auki vasta huhtikuun viimeisellä viikolla.
20.03.2023
Koulutusvinkkien lisäksi Savostamo-verkkosivu inspiroi näkemään Etelä-Savon erilaisia tulevaisuuksia ammattien kautta. Sivustolta voit löytää seitsemän eri ammattia, jotka herättelevät ajattelemaan tulevaisuuden osaamista jo nyt.
15.03.2023
Haasteelliset ajat pakottavat uudistumaan. Viime vuosikymmenen aikana Suomen kansallinen kilpailukyky suhteessa useisiin verrokkimaihin heikkeni, ja Suomi jäi jälkeen myös tutkimus- ja kehittämistoiminnan panostuksissa. Samaan aikaan globaalit kriisit ja kestävyysmurros haastavat niin valtioita, alueita kuin yrityksiä etsimään omia menestystekijöitä talouden vihreässä siirtymässä.
23.02.2023
Työ- ja elinkeinoministeriö vahvisti EU:n alue- ja rakennepolitiikan varojen jaon maakunnille 16.2.2023.
20.02.2023
Etelä-Savon maakuntaliiton ja kuntien yhteinen AKKU-hanke käynnisti Etelä-Savon kuntien kulttuuripalveluissa työskentelevien verkoston, toteutti kuntien kulttuuritoimijoiden kanssa yhteistoimintapilotteja ja laati Etelä-Savon kulttuuristrategian vuosille 2022-2025.
19.02.2023
Etelä-Savon maakuntahallituksen blogikirjoitusten sarjassa hallituksen jäsenet esittäytyvät. Eteläsavolaisuudestaan ja ajatuksistaan maakunnan kehittämiseksi kertoo Mikko Hokkanen (sd.).
26.01.2023
Etelä-Savossa on käynnistymässä maakunnallisen TKI-tiekartan laatiminen. Tiekarttaa hahmotellaan yhdessä yritysten, tutkimus- ja oppilaitosten, kuntaedustajien sekä kehittämis- ja rahoitusorganisaatioiden kanssa. Työssä avustavat MDI Public Oy:n asiantuntijat.
25.01.2023
Vuonna 2023 vietämme Elävän perinnön eurooppalaista teemavuotta. Etelä-Savon Leader-ryhmät ovat jo aloittaneet vuoden juhlistamisen ennakkoon tukemalla ympäri maakuntaa erilaisia pienhankkeita AIKU-teemahankkeen kautta. Pienhankkeet ovat tällä hetkellä toteutuksessa.
23.01.2023
Etelä-Savon Ely-keskus ja maakuntaliitto järjestivät perjantaina 20.1.2023 yhteisen JTF-infotilaisuuden, jossa avattiin JTF-rahaston rahoitusmahdollisuuksia Etelä-Savossa. Teamsissa järjestetyssä tilaisuudessa oli yli 140 osallistujaa maakunnan eri organisaatioista.
22.01.2023
Etelä-Savon maakuntahallituksen blogikirjoitusten sarjassa hallituksen jäsenet esittäytyvät. Eteläsavolaisuudestaan ja ajatuksistaan maakunnan kehittämiseksi kertoo Kerttu Hakala (vihr.)
20.12.2022
Etelä-Savon 3. vaihemaakuntakaavan osallistumis- ja arviointisuunnitelma (OAS) on ollut nähtävillä ja lausunnoilla 1.9.-31.10.2022.
20.12.2022
Etelä-Savon maakuntaliiton Teams-tilaisuudessa 14.12.2022 kerrottiin Saimaa European Region of Gastronomy –statuksesta ja vuoden 2024 juhlavuoden toimenpiteiden valmistelusta. Saimaa European Region of Gastronomy on Etelä-Savon, Etelä-Karjalan ja Pohjois-Karjalan yhteinen tunnustus, jonka tarkoituksena on nostaa itäsuomalainen ruoka, kestävä elämäntapa, kulttuuri ja taide kansainväliseen valokeilaan. Tilaisuus kokosi yhteen noin 40 aluekehittäjää ja hanketoimijoita, joilta toivotaan aloitteita juhlavuoden kokonaisuuden kehittämiseen. Vastaavia tilaisuuksia on suunnitteilla lisää keväälle 2023.
18.12.2022
Etelä-Savon maakuntahallituksen blogikirjoitusten sarjassa hallituksen jäsenet esittäytyvät. Eteläsavolaisuudestaan ja ajatuksistaan maakunnan kehittämiseksi kertoo 1. varapuheenjohtaja Oskari Valtola (Kok.)
16.12.2022
Vuodesta 2023 on tulossa monin tavoin vaativa Etelä-Savolle ja koko Suomelle. Venäjän 24.2.2022 aloittaman oikeudettoman ja brutaalin hyökkäyksen synkkä varjo ulottuu valitettavasti myös omaan maakuntaamme.
23.11.2022
Etelä-Savon maakuntakaavan laadinta käynnistyi maakuntahallituksen päätöksellä syksyllä 2021. Monivaiheinen työ etenee yhdessä eri toimijoiden kanssa, jotta maakunnan erilaiset kehittämisen tarpeet tulevat huomioiduksi.
22.11.2022
Vuoden 2022 alussa Pieksämäellä alkoi Kulttuurista hyvinvointia kaikille -hanke, jota rahoitetaan Terveyden edistämisen määrärahasta.
22.11.2022
Etelä-Savon maakuntahallituksen blogikirjoitusten sarjassa hallituksen jäsenet esittäytyvät. Eteläsavolaisuudestaan ja ajatuksistaan maakunnan kehittämiseksi kertoo 2. varapuheenjohtaja Eija Stenberg (SDP).
27.10.2022
Pertunmaan kunnan ostopalveluna ostettavat kulttuuripalvelut ovat rakentuneet kolmen kalenterivuoden ajan vuodesta 2020 teemoitettuihin tapahtumaviikkoihin ja kulttuuriohjelmakokonaisuuksiin, joissa tehdään tiivistä yhteistyötä paikallisesti eri toimijoiden kanssa ja hyödynnetään kuntayhteistyötä niin maakunnallisesti kuin yli maakuntarajojen.
21.10.2022
Osallisuus ja kulttuurihyvinvointi ovat meille alueella kehittämistyötä tekeville erityisen ajankohtaisia omassa työssämme juuri nyt. Keskustelua, tietoisuuden ja osaamisen lisäämistä sekä yhdessä tekemistä tarvitaan tilanteessa, jossa uudet hyvinvointialueet aloittavat toimintansa ensi vuoden alusta.
21.10.2022
Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen (THL) Finsote-tutkimus osoittaa, että vuonna 2020 Etelä-Savon asukkaat kokivat olevansa toiseksi onnellisimpia Suomessa. Tutkimus vertasi laajasti hyvinvointialueiden asukkaiden kokemaa hyvinvointia. Etelä-Savon asukkaista 55 prosenttia koki neljän viime viikon aikana itsensä onnelliseksi. Mikkeli sijoittui onnellisimpien kaupunkien joukossa toiseksi.
23.09.2022
Vuosi 2022 on ollut Etelä-Savon aurinkoenergiainvestointien kannalta erinomainen ja aurinkopaneelien kysyntä on kasvanut kahdeksankertaiseksi. Sulkavalle, Hirvensalmelle, Juvalla ja Pertunmaalle nousee suuria aurinkosähköpuistoja seuraavien vuosien aikana.
22.09.2022
Etelä-Savon maakuntahallituksen blogikirjoitusten sarjassa hallituksen jäsenet esittäytyvät. Ensimmäisenä eteläsavolaisuudestaan ja ajatuksistaan maakunnan kehittämiseksi kertoo puheenjohtaja Arto Sepponen (Keskusta).
20.09.2022
Kaivostoiminnalla ja ilmastonmuutoksella on selkeä yhteys. Päästöjen vähentämiseksi siirrytään sähköautoihin ja lisätään tuulivoiman ja aurinkopaneelien käyttöä. Tähän tarvitaan akkuja ja akkuihin lisää kriittisiä mineraaleja.
15.09.2022
Suomen Nuorisoseurojen hallinnoima ja Etelä-Savon ELY-keskuksen rahoittama Nuoret Etelä-Savon Dynamoina -hanke haastaa nuoret tekemään tapahtumia omalle paikkakunnalleen. Tällä erää hankkeen toiminta-alueita ovat Pieksämäki ja Mikkeli ja kohderyhmänä 16-25-vuotiaat.
26.08.2022
Miltä Saimaa maistuu? Juuri nyt se maistuu lähimetsien pirskahtelevan makeilta marjoilta, aromikkailta sieniltä, puhtailta lähipeltojen juureksilta, tuoreelta järvikalalta, paikallisten leipomoiden lämpimäisiltä ja oman korttelin pienpaahtimon kahvilta.
24.08.2022
Etelä-Savon maakuntaliitto kokoaa ja pitää yllä lukuisia tilastoja Etelä-Savon maakunnan kehityksestä. Tilastotietoja kootaan muun muassa väestökehityksestä, koulutuksesta, työllisyydestä, elinkeinoelämän kehityksestä ja alue- ja kuntataloudesta.
24.08.2022
Etelä-Savon maakuntataitelijoiden matkoihin pääsee nyt tutustumaan tarinakartoilla
19.08.2022
Tämä otsikon mukainen ajatus on piirtynyt keskeisenä mieleeni työstäni Etelä-Savo ennakoi -sivujen tilannekuvan päivittämisestä.
03.08.2022
Tuulivoimahankkeen tie esiselvityksestä rakentamiseen on pitkä ja kattaa laaja-alaiset selvitykset ja paljon yhteistyötä eri viranomaisten, maanomistajien ja muiden sidosryhmien kanssa. Tuulivoima-ala on muuttunut merkittävästi viimeisten vuosien aikana ja tuulivoimasta on tullut merkittävä ja kannattava sähköntuotantomuoto Suomessa. Voimaloiden
04.07.2022
Moi! Mä olen Helmi, Etelä-Savon maakuntaliiton E=mc2 -osallisuushankkeen kesätyöntekijä. Mun töihin kuuluu somejuttuja, graafista suunnittelua, ideointia. Työssäni tulee myös tavattua paljon ihmisiä erilaisissa tapaamisissa ja keskusteluissa.
17.06.2022
Suomen kesä on parhaimmillaan. Kahden vuoden tauon jälkeen kesän tapahtumat voidaan toteuttaa ilman rajoituksia.
25.05.2022
Muistammehan arvostaa ja hyödyntää omaleimaista kulttuuriamme – elävää perintöämme, kulttuuritapahtumiamme, -ympäristöjämme ja -osaajiamme. Se on osa maakunnan brändiä sekä alueen ja kuntien kehittämistä. Silloin Etelä-Savo tunnistetaan luontoarvojensa ohella innovatiivisena ja kaikki aistit herättävänä elämysten maakuntana.
24.05.2022
Tätä kirjoitettaessa on kulunut täsmälleen kolme kuukautta siitä, kun Venäjä käynnisti oikeudettoman hyökkäyksensä Ukrainaan.
23.05.2022
Etelä-Savon maakuntaliito järjesti toukokuussa Kohti hiilineutraalia kuntaa -webinaarin, jossa kuultiin Kouvolan ja Lappeenrannan ilmastotyöstä, kuntien energiatehokkuussopimuksesta ja HINKU-verkostosta.
22.05.2022
Elinkeinopäällikkönä Tuula haluaa edistää Etelä-Savon vahvuuksien esilletuomista ja hyödyntämistä. Maakunnan elinkeinoelämän toimijat voivat mieluusti ottaa yhteyttä - hyvä tulevaisuus tehdään yhdessä!
12.05.2022
Ihmekollektiivi ry on vuoden 2020 lopulla perustettu sulkavalainen kulttuurinedistämisyhdistys. Alusta asti se on toiminut aktiivisesti yhteistyössä sekä Sulkavan kunnan että muiden sulkavalaisten yhdistysten ja toimijoiden kanssa.