Järjestöjen ääni
Etelä-Savossa toimii arviolta 3 000 yhdistystä. Uusia järjestöjä perustetaan myös koko ajan. Viime vuosina järjestöt ovat tiivistäneet yhteistyötään ja näin vahvistaneet myös yhteiskunnallista vaikuttavuuttaan.
Etelä-Savon maakuntahallitus nimesi maakunnallisen järjestöneuvottelukunnan "YhES - yhdistykset Etelä-Savossa" pilotointikaudelle 2019-2020. Järjestöneuvottelukunta ylläpitää vuoropuhelua yhdistysten ja julkisen sektorin toimijoiden välillä sekä osallistuu maakunnalliseen ohjelma- ja kehittämistyöhön. Järjestöneuvottelukunta on monialainen ja alueellisesti kattava.
Tutustu maakunnalliseen yhdistysten verkkosivustoon yhes.esavo.fi
YHES alusta ja sen käyttö päättyy 31.12.2024. Syynä tähän on hyvinvointialueiden käyttöön tulevat palvelutietovarannot sekä lähellä.fi palvelu.
Haluamme kiittää kaikkia alustaa käyttäneitä sekä yhteistyökumppaneita lämpimästi yhteistyöstä.
Etelä-Savossa otetaan vuoden 2024 aikana käyttöön hyvinvointitarjotin, jossa yhtenä keskeisenä tavoitteena on kolmannen sektorin toimijoiden, kuntien ja seurakuntien tuottamien palveluiden ja toiminnan helppo löydettävyys.
Tuleva hyvinvointitarjotin saa tietonsa suoraan palvelutietovarannosta (PTV), mutta yhdistyksillä ja järjestöillä on mahdollisuus kuvata palvelunsa ja toimintansa Lähellä.fi-verkkoalustalle, josta tiedot (tietyin edellytyksin) siirtyvä PTV:oon ja sieltä hyvinvointitarjottimelle.
Lähellä.fi-verkkopalveluun pääset tutustumaan täällä: https://www.lahella.fi/
Lisätietoja ja apua lähellä.fi palvelun käyttöön antaa
Laura Kälviäinen, hankekoordinaattori
laura.kalviainen@etelasavonha.fi
040 486 5286
Tiedote maakunnallisesta yhdistysten palvelualustasta
Maakunnallinen järjestöstrategia nostaa esille yhdistysten merkityksen hyvinvoinnin tekijöinä
Yhdistysten toiminnalla on merkittävä rooli hyvinvoinnin ja elinvoiman edistämisessä sekä osallisuudessa. Maakunnallinen Järjestö 2.0 Etelä-Savo -hanke kutsui paikalliset yhdistykset yhteen määrittämään yhteisestä tulevaisuuskuvaa ja tahdonilmaisua siitä, miten yhdistysten ääni ja asiantuntemus saadaan mukaan ennakoivaan päätöksentekoon sekä maakunnan ja kuntien kehittämistyöhön.