Maakunnan kehittäminen

ETELÄ-SAVON VALTUUSKUNTA

Etelä-Savon valtuuskunta perustettiin 11. syyskuuta 2011. Etelä-Savon ensimmäisessä valtuuskunnassa on 38 arvovaltaista maakunnan ulkopuolista jäsentä.

Jäsenet ovat merkittäviä suomalaisen tieteen, taiteen ja talouden edustajia, joilla on läheinen suhde maakuntaan: he ovat esimerkiksi joko kotoisin Etelä-Savosta, asuneet aiemmin maakunnassa tai heillä on maakunnassa vapaa-ajan asunto.

Valtuuskunnan tavoitteena on edistää Etelä-Savon kulttuurillista, tieteellistä ja taloudellista kehitystä, lisätä maakunnan tunnettuutta ja elinvoimaisuutta ja vahvistaa eteläsavolaista identiteettiä.

Valtuuskunnan enimmäiskoko on sääntöjen mukaan viisikymmentä henkeä. Jäsenten lisäksi kokouksiin osallistuvat maakuntavaltuuston puheenjohtaja, maakuntahallituksen puheenjohtajat ja maakuntajohtaja sekä viestintäpäällikkö, joka koordinoi valtuuskunnan toimintaa. Maakuntajohtaja voi kutsua kokoukseen myös muita maakuntaliiton edustajia tai ulkopuolisia asiantuntijoita.


Etelä-Savon valtuuskunnan kokous pidettiin kesällä 2018 Puumalassa laivaristeilyn merkeissä.

Valtuuskunnan kutsuu vuosittain koolle Etelä-Savon maakuntaliitto.

Vuonna 2019 Etelä-Savon valtuuskunta kokoontuu ensimmäisen kerran maakunnan ulkopuolella, Helsingissä. 

Etelä-Savon valtuuskunnan kokous 13.2.2019 klo 15-16.30

Paikka: Arabia-Kabinetti, Ravintola Metropol Hietaniemi, Hietaniemenkatu 14, 00100 Helsinki

Valtuuskunnan kokouksessa esitellään Etelä-Savon ajankohtaisen tilanteen lisäksi sodan ja rauhan keskus Muisti ja Saimaa Geopark.

Mualiman parraat -seminaari 13.2.2019 klo 17.00-19.00

Paikka: Kilta-Sali, Lapinrinne 1, 00180 Helsinki

Etelä-Savon valtuuskunnalla on ilo osallistua  Pohjois-Savon valtuuskunnan talviseminaariin. Talviseminaarissa mm. julkistetaan Savon historiasivusto.

Kutsu Mualiman parraat -talviseminaariin aukeaa linkistä: Kutsu Mualiman parraat.pdf

Lisätiedot ja seminaarin ilmoittautuminen pe 28.1. mennessä osoitteessa: www.pohjois-savo.fi/talviseminaari2019