Saimaan European Region of Gastronomy -kokonaisuus keräsi kansainvälistä huomiota – yhteistyön tuloksena syntyneet uudet toimintamallit ja verkostot vievät kehitystä eteenpäin
12.12.2025
Saimaa European Region of Gastronomy -kokonaisuus nosti itäsuomalaisen ruokakulttuurin ja alueen yhteistyön uudelle tasolle. Tavoitteena oli vahvistaa Saimaan tunnettuutta, lisätä kansainvälistä näkyvyyttä ja tuoda yhteen kolme maakuntaa rakentamaan yhteistä ruoka- ja kulttuurimatkailun ekosysteemiä.
“Monipuolinen alkutuotanto, korkeatasoiset ruokatuotteet ja ruokailukokemukset luovat pohjan menestyvälle ruokasektorille. Etelä-Savon ruokaklusteri tukee toimijoiden verkostoitumista, kansainvälistymistä ja uusien innovaatioiden syntymistä.”
Teija Rautiainen
klusterijohtaja
Etelä-Savon ruokaklusteri