Suoraan sisältöön
Etelä-Savon kärkipainotukset

Kulttuurista virtaa

18.05.2021, klo 9-11.30

Webinaari

Miltä näyttää Etelä-Savon kulttuurin tulevaisuus vuonna 2050? Tule kanssamme katsomaan kauas ja valaisemaan eteläsavolaisen taiteen ja kulttuurin tulevaisuutta!

Etelä-Savon maakuntaliitto järjestää kevätkesällä 2021 neljä Etelä-Savon kulttuurin suunta -työpajaa.

Ensimmäisenä Majakka 11.5. kutsuu meitä katsomaan kauas vuoteen 2050 ja kuvittelemaan kulttuurille ja taiteelle sellaisen tulevaisuuden, jonka haluamme elää todeksi. Virta-työpajassa 18.5. kulttuuri näyttäytyy elinvoimatekijänä ja Satama-pajassa 1.6. keskiössä on kuntalaisten kulttuurihyvinvointi. Viimeisessä Ankkuri-työpajassa 15.6. kytkemme keskusteluita yhteen ja kiinnitämme ne Etelä-Savon kulttuurin tulevaisuuskartalle.

Kulttuurista virtaa

Kulttuurisesti vireään maakuntaan virtaavat niin asukkaat, matkailijat kuin eurotkin. Taide ja kulttuuri ovat siis mitä suurimmassa määrin elinvoimatekijöitä.

Tule mukaan valmistelemaan työn alla olevia Etelä-Savon maakuntaohjelmaa sekä älykkään erikoistumisen strategiaa. Millaisilla kärjillä kulttuuri otetaan mukaan näihin tulevien vuosien kehittämistyötä ohjaaviin asiakirjoihin siten, että ne mahdollistavat pitkäjänteisen ja alueen erityispiirteitä huomioivan kulttuuri- ja taidekentän kehittämisen?

Työpajan toteuttaa Etelä-Savon maakuntaliitto ja sen koordinoimat AKKU - Alueellinen kuntien kulttuuritoiminnan kehittäminen Etelä-Savossa sekä Etelä-Savon Elinkeinot murroksessa -hankkeet.

Ilmoittaudu työpajaan viimeistään 14.5.2021. 

Tilaisuus järjestetään Teams-etäyhteydellä, ilmoittautuessasi mukaan saat osallistumislinkin. 

Tervetuloa mukaan keskustelemaan, vaikuttamaan ja verkostoitumaan!