Suoraan sisältöön

2021

Palkintoraati perustelee OiOI Collectiven ja Sami Kämpin valintaa seuraavasti:

Digitaalisen teknologian yritys OiOi Collective Oy on tehnyt monialaista yhteistyötä linkittäen digitaalisuuden hyvinvointipalveluihin, luontoelämyksiin, immersiivisiin tiloihin sekä taiteeseen. Positiivisella asenteellaan toimiva yrityksen keulakuva ja yrittäjä Sami Kämppi on esimerkki innovatiivisesta ja innostavasta kehittäjästä, joita Etelä-Savon vetovoima kaipaa. Digitaaliset palvelut tulevat olemaan tulevaisuudessa entistä suuremmassa roolissa ja on hienoa, että Mikkelistä löytyy kansainvälisen tason osaamista.

Palkintoraati perustelee Sahanlahti Resortin valintaa seuraavasti:

Sahanlahden nousu nykyiseen loistoon ja suosioonsa on palkitsemisen arvoinen menestystarina. Isäntäpari Jaana ja Janne Kuivalainen on saanut paikan uuteen kukoistukseen kehittäen toimintaa innovatiivisesti, määrätietoisesti ja laaja-alaisessa yhteistyössä alueen toimijoiden kanssa. Sahanlahti on kasvattanut Puumalan, Etelä-Savon ja Saimaan vetovoimaa ainutlaatuisena matkailukohteena ja on myös kansainvälisten asiakkaiden suosiossa.

Sahanlahden artesaaniravintolat tarjoavat lähialueen herkkuja. Sahanlahti on esimerkillinen yhteistyökumppani alueen D.O. Saimaa -tuottajille ja alueemme ruokamatkailun ehdotonta parhaimmistoa.

Palkintoraati perustelee Saimaa-ilmiö -tiimin valintaa seuraavasti:

Saimaa-ilmiöksi kutsuttu prosessi Euroopan kulttuuripääkaupunki -nimityksen saamiseksi Savonlinnaan ja Itä-Suomeen vuodelle 2026 on vuoden 2021 Etelä-Savon parhaimmistoa. Vaikka nimitystä ei saatu, on Saimaa-ilmiön takana työskennellyt tiimi projektijohtaja Sari Kaasisen johdolla tehnyt erinomaista työtä alueen elinvoiman, pitovoiman ja lumovoiman hyväksi.
Saimaailmiöläiset ovat esimerkillisesti ja ennakkoluulottomasti edistäneet toimijoiden yhteistyötä sekä puhuneet taiteesta ja kulttuurista painokkaasti osana maakunnan elinvoimaisuutta. Tiimin työllä on ollut suuri merkitys Savonlinnan ja laajemmin Saimaan näkyvyyden ja mainekuvan kannalta.

Palkintoraati perustelee Putkisalon kartanon valintaa seuraavasti:

Kerisalon saaressa Rantasalmella sijaitseva Putkisalon kartano on esimerkillinen D.O. Saimaa -tuottaja ja yritys. Putkisalossa panostetaan eläinten hyvinvointiin sekä vastuulliseen, laadukkaaseen ja eettiseen lihantuotantoon.

Putkisalon yrittäjät Susanna Nuutinen ja Mikael Westerstråhle ovat esimerkillisen aktiivisesti ja asiakaslähtöisesti kehittäneet omaa D.O. Saimaa -tuotettaan. Heidän tuottamansa laadukas lampaanliha on muuntunut jalosteiksi ja palvelutuotteiksi, kuten D.O. Saimaa -illallisiksi ja lounaiksi. Lisäksi he ovat kunnioitettavasti tehneet töitä D.O. Saimaa -verkoston vahvistamiseksi ja olleet kiitettävän aktiivisia yhteistyökumppaneita muille D.O. Saimaa -tuottajille ja ravintolaverkostolle.