Pysyykö kulttuuri pinnalla?
Lyhtytempaus kulttuurin puolesta Mikaelissa ja Pankalammella
Miksi kulttuuri on tärkeää alueen veto-, pito- ja elinvoimalle? Onko kulttuuri kaikkien tavoitettavissa, vai onko sen saavutettavuus tulevaisuudessa vain harvojen etuoikeus? Kulttuuri auttaa tutkitusti ennaltaehkäisemään terveysongelmia, kannattaako siitä säästää?
Kulttuuri vaatii suunnitelmallista panostusta ja pitkäjänteisyyttä toimiakseen muutosvoimana.
Kulttuurin unelmavuodet, joita tullaan viettämään kaikissa viidessä Itä-Suomen keskuskaupungissa vuosien 2022-2026 aikana, on merkittävä konkreettinen ponnistus yhteisen hyvän eteen. Mikkeli toimii suunnannäyttäjänä omalla unelmavuodellaan 2022. Unelmavuosi toteuttaa Mikkelin kaupungin strategista päämäärää hyvinvoivasta Mikkelistä, jossa painopisteet ovat yhteisöllisyydessä sekä aktiivisessa ja hyvinvointia tukevassa arjessa. Aktiivinen osallistuminen kulttuuritoimintaan lisää yhteisöllisyyttä, osallisuutta, sallivuutta ja vahvistaa luottamusta itseen ja elämään.
Mikkelin seudulla on noin 600 kulttuuriammateissa työskentelevää henkilöä. Tässä tilaisuudessa tuomme tämän alueemme vetovoiman ja innovatiivisuuden kannalta tärkeää työtä tekevän joukon esiin laskemalla jokaista kymmentä kohden Pankalampeen yhden käsin taitellun paperilyhdyn. Haluamme näin välittää huolemme päättäjille kulttuuriin kohdistuviin säästöpaineisiin liittyen.
Tervetuloa taittelemaan lyhtyjä, hörppimään glögiä ja keskustelemaan kulttuurin merkityksestä!
Aika ja paikka: 4.11. klo 17:30 alkaen Mikaelissa (Sointukatu 1, 50100 Mikkeli). Lyhdyt lasketaan laineille klo 19 alkaen Pankalammen uimarannalla (opastetulta paikalta).
Tarjoilujen vuoksi pyydämme ilmoittautumisia osallistumisesta 1.11. mennessä sähköpostitse anu-anette.varho@savonlinna.fi.
Lyhtyjen taittelua opastamassa Etelä-Savon maakuntataiteilija Mari Liimatainen ja Saimaa-ilmiön Etelä-Savon aluekoordinaattori Anu-Anette Varho.
Voit taitella lyhdyn myös kotona ja tulla sitten laskemaan sen Pankalammelle tai sytyttää sen kulttuurin puolesta muualla, ohjeet löydät tästä linkistä: LINKKI VIDEOON
Tehdään tempaus näkyvämmäksi jakamalla kuvia lyhdyistä ja omia ajatuksia kulttuurin merkityksestä sosiaalisessa mediassa tunnisteella #lyhtykulttuurinpuolesta #vetehisetfestivaali #saimaailmiö
Tilaisuuden järjestävät yhteistyössä: AKKU – Alueellinen kuntien kulttuuritoiminnan kehittäminen Etelä-Savossa -hanke, Saimaa-ilmiö, Mikkelin kaupungin yleiset kulttuuripalvelut, Mikkelin Kulttuurin unelmavuosi 2022 -hanke, Konsertti- ja kongressitalo Mikaeli ja Mikkeli Events -hanke.
Tempaus on saanut innoituksen Savonlinnan Seudun Kolomosen Asukasloikka-hankkeen Lyhtyrannasta. Tapahtuman kuva: Savonlinnan Seudun Kolomosen Asukasloikka -hanke, kuvaaja: Kimmo Sormunen.