Suoraan sisältöön
Etelä-Savon kulttuurin tulevaisuuspaja

Majakka

11.05.2021, klo 17-19

Webinaari

Miltä näyttää Etelä-Savon kulttuurin tulevaisuus vuonna 2050? Tule kanssamme katsomaan kauas ja valaisemaan eteläsavolaisen taiteen ja kulttuurin tulevaisuutta!

Etelä-Savon maakuntaliitto järjestää kevätkesällä 2021 neljä Etelä-Savon kulttuurin suunta -työpajaa.

Ensimmäisenä Majakka 11.5. kutsuu meitä katsomaan kauas vuoteen 2050 ja kuvittelemaan kulttuurille ja taiteelle sellaisen tulevaisuuden, jonka haluamme elää todeksi. Virta-työpajassa 18.5. kulttuuri näyttäytyy elinvoimatekijänä ja Satama-pajassa 1.6. keskiössä on kuntalaisten kulttuurihyvinvointi. Viimeisessä Ankkuri-työpajassa 15.6. kytkemme keskusteluita yhteen ja kiinnitämme ne Etelä-Savon kulttuurin tulevaisuuskartalle.

Majakka

Työpajassa rakennetaan vaihtoehtoisia tulevaisuuksia Sitran Tulevaisuustaajuus-menetelmiä hyödyntäen. Tulevaisuustaajuus virittää osallistujat pohtimaan tulevaisuutta, joka on kuvittelemisen ja tavoittelemisen arvoinen. Lisäksi menetelmä haastaa tunnistamaan keinoja muuttaa huominen toivotunlaiseksi. Työpajaan osallistuminen ei edellytä mitään ennakko-osaamista. 

Tulevaisuuspajan toteuttavat yhteistyössä Etelä-Savon maakuntaliiton AKKU Alueellinen kuntien kulttuuritoiminnan kehittäminen Etelä-Savossa sekä E=mc2  Nuorten osallisuudesta energiaa Etelä-Savoon -hankkeet.

Ilmoittaudu työpajaan viimeistään 9.5.2021. 

Tilaisuus järjestetään Teams-etäyhteydellä, ilmoittautuessasi mukaan saat osallistumislinkin. 

Tervetuloa mukaan keskustelemaan, vaikuttamaan ja verkostoitumaan!