Kuntavaalit 2012

Kuntavaalit pidetään 28. lokakuuta. Etelä-Savon maakuntaliitto kannustaa maakunnan asukkaita käymään aktiivisesti vaaliuurnilla muistuttamallla, että jokainen ääni on tärkeä. Tämän syksyn vaaleissa on kyse ehkä poikkeuksellisenkin tärkeistä asioista: oman kunnan olemassaolosta ja terveys- ja sosiaalipalvelujen tulevaisuudesta.

Liitto on laatinut sekä kunnallisvaaliehdokkaiden että kansalaisten käyttöön laajat tietopaketit maakunnan ja sen kuntien tärkeimmistä ominaispiirteistä, muun muassa väestön, työvoiman ja talouden kehityksestä.

Tietopaketti kunnallisvaaliehdokkaille ja kuntalaisille

Liitto on mukana myös maakunnan päämedian kuntavaalikiertueella. Myös kiertueen tarkoitus on kannustaa äänestäjiä käyttämään äänioikeuttaan. Edellisissä kuntavaaleissa 2008 Etelä-Savon äänestysprosentti oli 62,8.

Lisätietoja tilastoasioissa Etelä-Savon maakuntaliitossa antavat suunnittelija Marja Haverinen, puh. 044 770 0571, maakunta-asiamies Markku Aholainen, puh. 0400 745 537, ja tilastosihteeri Jaana Kokkonen, puh. 044 770 0574. Kysymyksiin kuntavaalikiertueesta vastaa hallinto- ja kehittämisjohtaja Mervi Simoska, puh. 044 770 0491.

Tietoa muualla verkossa:

Palvelut

Palveluiden tulevaisuus on yksi kuntavaalien keskeisiä teemoja. >Lue lisää.

Vaalitietoa

Vaalitietoa jakaa Kuntaliitto. >Tutustu.