Etelä-Savon maakuntaliiton tiedotuslehti. Helmikuu 2015.

Oikeusministeri Henriksson vieraili Mikkelissä ja Sulkavalla

Oikeusministeri Anna-Maja Henriksson (rkp) vieraili Etelä-Savossa tiistaina 17. helmikuuta. Vierailun aikana keskusteltiin muun muassa mahdollisista käräjäoikeus- ja vankilaverkostojen muutoksista, ja maakunta toi ministerin tietoon huolensa sekä vankiloiden että käräjäoikeuksien tulevaisuudesta. Vankilaverkoston kohtalo ratkennee seuraavassa hallitusohjelmassa. Käräjäoikeusverkostoa pohtiva työryhmä saa työnsä valmiiksi helmikuun 2015 lopussa.


Oikeusministeri Anna-Maja Henriksson (toinen vasemmalta) Mikkelin tiedotustilaisuudessa. Ministerin vasemmalla puolella  ylijohtaja Arto Kujala oikeusministeriöstä ja oikealla puolella hänen avustajansa Otto Andersson.

Ministerivierailu suuntautui Mikkeliin ja Sulkavalle. Mikkelissä ministeri Henriksson kävi Mikkelin vankilassa ja Etelä-Savon käräjäoikeudessa ja tapasi maakuntaliiton ja Mikkelin kaupungin luottamushenkilö- ja virkamiesjohtoa. Sulkavalla hän vieraili Sulkavan vankilassa ja tapasi kunnan johtoa.

Lisätietoja Etelä-Savon maakuntaliitossa antavat maakuntajohtaja Pentti Mäkinen, puh. 050 500 2584, ja yhteyspäällikkö Teppo Leinonen, puh. 044 770 0592, ja Sulkavalla kunnanjohtaja Rinna Ikola-Norrbacka, puh. 044 417 5201.

JOUSI 2/2015