Etelä-Savon maakuntaliiton tiedotuslehti. Tammikuu 2015.

Maakuntaliitto kannustaa seutuja vielä sote-keskusteluun

Etelä-Savon maakuntaliitto on kutsunut Etelä-Savon seutukuntia keskustelemaan maakunnan ja sen seutujen sosiaali- ja terveydenhuollon järjestämisestä. Hallitus kävi 19. tammikuuta sote-asiasta pitkän ja rakentavan keskustelun, jonka lopputuloksena hallitus sopi pikaisesta kutsusta.

- Maakuntaliitto ei ole tokikaan kunnille mikään päällepäsmäri. Haluamme ainoastaan selvittää, miten erilaiset ratkaisuvaihtoehdot vaikuttavat maakunnalliseen tuotantoalueeseen, sanoo maakuntahallituksen puheenjohtaja Jarkko Wuorinen (kesk.).


Jarkko Wuorinen

- Polttavin kysymys on Pieksämäki, joka on tekemässä jo helmikuussa ratkaisuja sote-palveluiden ulkoistamisesta, sanoo maakuntahallituksen toinen varapuheenjohtaja Pekka Selenius (kok.).

Liiton ja Pieksämäen edustajat tapaavat helmikuun alussa. Savonlinnan kanssa on tarkoitus tavata myös helmikuussa. Helmikuun 5. päivä kokoontuu liiton kunnnallisasiain työryhmä, joka keskustelee myös sote-kysymyksistä.

- Maakuntahallitus haluaa varmistaa, että päättäjillä on tiedossa myös maakunnallisen toteutusmallin vaikutukset. Nyt esimerkiksi Pieksämäellä pelätään, että maakunnallinen toteutusmalli veisi sieltä kaikki palvelut. Tilannehan on kuitenkin se, että neuvotteluja maakunnallisesta mallista ei ole seutujen kesken vielä käyty eli ei kenelläkään ole toistaiseksi tietoa siitä, mitä palveluita lähtee ja mitä jää. Olemme huolissamme siitä, että Pieksämäellä lähdetään liikkeelle ilman tietoa maakunnallisen tuotantomallin mahdollisuuksista, Selenius sanoo.

- Liitolla on sote-asiassa kokoava ja rakentava rooli, korostaa maakuntajohtaja Pentti Mäkinen. – Olemme omistajiemme eli kuntien asialla.

Heinävettä, joka on päättänyt hankkia sote-palvelut nykyiseen tapaan Pohjois-Karjalasta maakuntaliiton kutsu ei koske.

Lisätietoja antavat maakuntahallituksen puheenjohtaja Jarkko Wuorinen, puh. 050 537 6707, varapuheenjohtaja Teemu Hirvonen, puh. 050 372 4507, varapuheenjohtaja Pekka Selenius, puh. 0500 150 994, sekä maakuntajohtaja Pentti Mäkinen, puh. 050 500 2584.

JOUSI 1/2015