Maakunta- ja soteuudistuksen esivalmistelutyö hyvässä vauhdissa

Seitsemän valmistelutyöryhmän esivalmisteluvaiheen työskentely, joka alkoi marraskuussa, etenee aikataulussa. Työohjelmista ja kevään kokousaikatauluista on sovittu, tarvittavat alatyöryhmät on perustettu ja jäsenet niihin on nimitetty. Valmistelutyötä tehdään laajalla joukolla: ohjausryhmä ja johtoryhmä mukaan lukien, esivalmistelussa on tällä hetkellä mukana 220 henkilöä ja alatyöryhmissä 143 henkilöä.

Esivalmistelun keskeisenä periaatteena on avoin ja ajantasainen asioista tiedottaminen. Uudistuksen verkkosivusto www.es2019.fi avattiin marraskuussa ja mm. valmistelutyöryhmien kokousten asialistat, muistiot ja tiedotteet ovat julkisia ja ne löytyvät tältä sivustolta.

Uudistuksen projektipäällikkö Maija Korhonen korostaa, että on tärkeää olla aktiivisesti vaikuttamassa asioiden valmisteluun, niin paikallisella kuin valtakunnallisellakin tasolla. Erilaisia tapaamisia ja tilaisuuksia tullaan järjestämään yhteistyössä eteläsavolaisten yritysten, organisaatioiden ja järjestöjen kanssa. Uudistuksen verkkosivuston www.es2019.fi kautta voi jättää kysymyksiä tai kommentteja. Sivustolta löytyy myös valmiita vastauksia useimmin esitettyihin kysymyksiin.

Lisätietoja:

Maija Korhonen, projektipäällikkö Maakunta- ja soteuudistus
maija.korhonen@esavo.fi

Sisällysluettelo JOUSI 12/2016