Hyväkylä-kampanja on tarkoitettu kaikille

Etelä-Savon maakuntaliitto haluaa avata kansalaiskeskustelun hyvästä asuinympäristöstä. Maakuntaliiton suunnitteluyksikkö etsi Hyväkylä-kampanjallaan vastausta siihen, millainen on maakunnan asukkaiden mielestä hyvä ”kylä”.
-    Kylällä tarkoitamme tässä tapauksessa myös kirkonkyliä, taajamia, kaupunkeja ja koko maakuntaa. Kaikenlaisia asumisympäristöjä, tarkentaa maakuntaliiton suunnittelujohtaja Jarmo Vauhkonen.
-    Käännetään maaseutu ja kylämäisyys vahvuudeksi, koska citykaupunkisarjassa meidän paukut eivät tunnu riittävän. Kylämäisyys voi olla myös kaupunkiemme vahvuus. Citykylässä voi olla aivan samat palvelut ja osaaminen kuin kaupungissakin ja lisäksi ihmis- ja luonnonläheisempi mittakaava ja ilmapiiri, vakuuttaa Vauhkonen.

Maakuntaliitto odotti mielikuvia ja mielipiteitä ruohonjuuritasolta, siis kaikilta maakunnan asukkailta. Yleistä tutkimustietoa ja barometrejä jo on käytössä, eikä pelkkää kaavoitus- tai maanomistajakeskusteluakaan kaivata, kun halutaan kerätä näkemyksiä siitä, mitä hyvässä kylässä pitäisi olla.

Hyväkylä –keskusteluun liitto toivoi mukaan myös vapaa-ajan asukkaita Mikkelin seudun vapaa-ajanasutusvaltuuskunnan avulla, sekä nuoria Mikkelin ammattikorkeakoulun vetämässä hankkeessa Osallistuva nuori – osaavampi Etelä-Savo.

(Kuva avautuu suuremmaksi klikkaamalla)  © Piia Viikari / Etelä-Savon maakuntaliitto

Ajankohtaista

Hyväkylä kysely peruskoulu- ja lukioikäisille nuorille. Lue lisää

Hyväkylä-keskustelulle löytyi sijaa kouluista (Tiedote 3.12.2007)

Laaja asukaskysely arjen liikkumisesta alkaa Mikkelin seudulla Lue lisää