ESEDU   |   MAMK   |   MUC   |   Etelä-Savon maakuntaliitto

 

Mikkeli – mainio myös
opiskelukaupunkina.

Upeaksi uudistunut Mikkeli tarjoaa myös opiskeiljoille monia mahdollisuuksia opiskeluun ja vapaa-aikaan. Edulliset asumiskustannukset, hyvät palvelut ja harrastusmahdollisuudet sekä lumoava järviluonto ovatkin olleet laadukkaan koulutuksen lisäksi monen opiskelijan kriteereitä valitessaan opiskelukaupungiksi Mikkelin.

Helppo tulla.

Mikkeli on yllättävän lähellä ja tänne on helppo tulla mistä suunnasta tahansa. Esimerkiksi pääkaupunkiseudun ruuhkista junamatka Mikkeliin kestää vain reilut kaksi tuntia ja bussivuoroja lähikaupungeista saapuu useita joka päivä.

Parempaa palvelua.

Mikkelin keskusta on kehittynyt voimakkaasti. Suomen kauneimmaksikin valitun torin alle on rakennettu parkkihalli ja torin ympärille on noussut kaksi Itä-Suomen suurinta kauppakeskusta. Monipuoliset tapahtumat, terassit ja ravintolat sekä uniikit putiikit lisäävät keskustan viihtyisyyttä.

Lupsakasta otetta.

Moni ensikertalainen yllättyy iloisesti mikkeliläisten palvelualttiudesta ja ystävällisyydestä. Toki huonoja aamuja sattuu myös mikkeliläisille, mutta missäpä ei? Mikkelissä ystävätkin ovat aidoimmillaan ja pintaliidon puuttuessa uusiin ihmisiin on helpompi tutustua kuin suurkaupungeissa!

Kaikki
mukavasti lähellä.

Mikkelissä on helppo liikkua myös ilman autoa. Lähes kaikki palvelut ovat kävely- tai pyöräilymatkan ulottuvissa, jolloin pelkästään matkakuluissa säästää ison summan suurkaupunkeihin verrattuna. Toki myös paikallisliikenne toimii, joten aina ei jalkalihaksia tarvitse treenata.

Kansainväliset
kampukset.

ESEDUn, MAMKin ja MUCin kampukset sijaitsevat lähellä keskustaa - vain 10 minuutin kävelymatkan päässä torilta. Kampukset ovat monipuolisia oppimisen-, tutkimuksen ja palvelujen keskuksia, joihin kansainväliset opiskelijat tuovat elävyyttä ja lisäväriä.

Koti Saimaa-
näköalalla?

Vaihtoehtoja opiskelija-asunnolle riittää Saimaan rantakodista kampuksen kupeessa sijaitseviin opiskelija-asuntoloihin - kerrostaloista omakotitaloihin. Vuokrataso ja asumisen kustannukset Mikkelissä ovat selkeästi edullisemmat kuin esimerkiksi pääkaupunkiseudulla. Ja jos kaupunkielämä ahdistaa on tarjolla myös muita mukavia asumisen vaihtoehtoja.

Mikkelissä on tarjolla uutta oppia kaikilla kouluasteilla - ammattiopinnoista aina kansainväliseen yliopisto-opetukseen saakka. Tutustu johtavien oppilaitosten tarjontaan ja ota suunnaksi Mikkeli: